İmplant Tedavisi

İmplant Tedavisi

İmplant Nedir?

Kaybedilen dişlerin yeniden kazandırılması amacıyla çene kemiği içerisine yerleştirilen, vida şeklindeki yapay köklere DENTAL İMPLANT denilmektedir.

Günümüzde kullanılan dental implantların neredeyse tamamı titanyum esaslıdır çünkü titanyum kemik dokusu ile uyum sağlayabilen bilinen en doku dostu materyaldir.

Diş İmplantları ile Estetik ve Doğal Bir Gülümseme Sağlanabilir Mi?

İmplant Kimlere Yapılabilir ?

Ağzındaki diş eksikliklerinin giderilmesini isteyen ve bazı kriterlere sahip olan herkese implant yapılabilir. Bu kriterlerden biri eksik diş veya dişlerin olduğu bölgedeki kemiğin durumudur. İmplantın sağlam ve sağlıklı olarak yerleşip tutunabilmesi için bu bölgede yeterli kemik yüksekliği bulunmalıdır. Ayrıca hastanın ağız bakımı iyi olmalı, dişeti problemleri ve iyileşmeyi olumsuz etkileyecek bir rahatsızlığı bulunmamalıdır. Dental implant uygulamaları için üst yaş sınırı yoktur. Alt sınır ise büyüme ve gelişimin tamamlandığı yıllardır.

İmplant uygulamaları için en önemli kriter,implant yerleştirilmesi planlanan bölgede yeterli miktar ve kalitede kemik dokusunun bulunmasıdır. Ayrıca bazı anatomik oluşumların implant yerleştirilmesini engeller konumda olmaması gerekir (Bölgenin implant yerleştirilmesine uygun hale getirilmesi için uygulanan rejeneratif ve rekonstüktif, ileri implantoloji teknikleri ile ilgili doktorunuzdan detayllı bilgi edinebilirsiniz.).

İmplant uygulanacak bireyin ağız hijyen alışkanlıklarının en üst düzeyde olması, Ağızda dişeti hastalığının olmaması, şayet varsa tedavi edilmiş olması, kontrol altında olmayan herhangi bir sistemik rahatsızlığının olmaması gerekir.

İmplant Tedavisi

İmplantolojinin Avantajları Nelerdir ?

Klasik köprü protezlerinde komşu dişlerin küçültülmeleri sonucu dişlerde oluşan hasar implant uygulamalarında önlenmiş olur.

Sabit protez yaptırma şansını kaybederek , hareketli proteze mahkum olan bireyler, implant uygulamaları sayesinde sabit dişlere sahip olabilirler.

Üst çene total dişsizlik vakalarında, total protezin (damak) implantla desteklenmesi sayesinde damağı tamamen örtmeyen dolayısı ile bulantıya yol açmayan, tat kaybına neden olmayan daha sağlıklı protez uygulamaları yapılabilir.

Silikleşmiş çene kemiği nedeni ile protezleri ağızlarında aşırı oynayan ve bu nedenle rahat fonksiyon göremeyen hatta konuşamayan bireylerin protezleri implant destekli hale getirilerek stabil kılınabilir.

Diş çekimini takiben çene kemiklerinde oluşan rezorbsiyon (erime) implant uygulamaları sonrasında önemli miktarda önlenmiş olur.

İyi fonksiyon görebilen, çok daha estetik sonuçlar elde edilen protezler ile bireyler her istediklerini yiyebilir, özgürce gülebilir, kahkaha atabilir, öpüşebilir, yeniden kazandıkları özgüvenleri ile belkide ihmal ettikleri sosyal hayatlarını doya doya yaşayabilirler.

Dental implant daha estetik ve daha doğal bir görünüm sağlar. İmplant uygulamaları sağlıklı bir ağız yapısı ve güzel gülüşlere ulaşabilmek için fonksiyon, estetik ve anatomik açıdan doğal dişin en iyi alternatifidir.

  1. Tam dişsiz vakalarda implant üstüne yapılan total protez hiç oynamaz. Tutuculuk maksimumdur.
  2. Çekilmiş  dişlerin olduğu kemik bölgelerinde zamanla madde kaybı olur ve çene kemiği gittikçe incelir. Buna bağlı yüz profilinde bir takım değişiklikler olur. İmplantların yerleştirilmesi ile bu kemik kaybı engellenir.
  3. Çiğneme fonksiyonu düzeldiği için daha dengeli ve iyi beslenme sağlanır. Böylece iyi çiğneyememeye bağlı olarak oluşmuş mide problemleri giderilir.
  4. Doğal görünüm ve estetiğin sağlanması ile kişinin öz güveni artar.
  5. Diş eksikliklerinde mevcut olan boşluğun kapatılabilmesi için komşu dişlerden destek almak amacı ile yapılan dişlerin küçültülmesine gerek kalmaz.Böylece bir diş için iki adet sağlıklı dişin korunması implant uygulaması ile mümkün olur.
Hangi İmplant Markası Daha Kalitelidir?

İmplantlar Ne Kadar Etkin ve Güvenlidir ?

İlk uygulamaları yaklaşık 30 yıl öncesine dayanan dental implantoloji, doğru planlama, kusursuz sterilizasyon ve cerrahi teknik, mükemmel protetik uygulama biraraya geldiğinde %98 başarı ile uygulanan, güvenilirliğini ispat etmiş bir yöntemdir.

Son yıllarda geliştirilen implant yüzeyi çalışmaları başarı oranını yükseltmeyi hedeflemiştir.

İmplantlar Hangi Maddeden Yapılır ?

Günümüzde kullanılan dental implantların neredeyse tamamı titanyum esaslıdır.Titanyum doğada reaktif olarak bulunur.Birlikte kullanıldığı maddeye kolayca uyum sağladığı için, vücudun normalde yabancı maddelere karşı geliştirdiği iltihabi veya allerjik reaksiyonlar  titanyum için gerçekleşmez. Bilinen en doku dostu materyal olan titanyum, modern tıpta vücuda yerleştirilen metal esaslı yapıların tamamının yapımında kullanılır.

İmplant Fiyatları Arasındaki Farkın Nedeni Nedir?
Dr. Ahmet KİĞILI

Dr. Ahmet KİĞILI

Dişhekimi / Prostodonti ve Estetik Diş Hekimliği

1986 yılında başladığı Gazi Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesinden 1992 yılında mezun oldu.
Profile Git

İmplant İle İlgili Diğer Makalelerimiz


WhatsApp
Randevunu Planla
Confident