Şiddetli Diş Ağrısı İçin Ne Yapmalıyız?

Şiddetli Diş Ağrısı İçin Ne Yapmalıyız?

Şiddetli Diş Ağrısı İçin Ne Yapmalıyız? Sorunu Üzerine

Şiddetli diş ağrısı için ne yapmalıyız tarzındaki sorular genel olarak diş ağrısı sorunuyla karşılaştığımızda ilk aklımıza gelen sorulardır. Bu doğrultuda diş ağrımıza çare bulmak için evde yapabileceklerimizin neler olduğu konusuna değinecek olursak; öncelikle dişlerin fırçalanması şart olmaktadır. Şayet geçmeyen bir ağrı yaşıyorsanız diş ve diş etindeki artıkları temizlemenizde fayda vardır. Zira bu artıklar ağrıya neden olabilmektedir. Özellikle çürük bölgelerdeki atıkların bölgeye baskı yaparak ağrının ortaya çıkmasında etkili olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı diş ağrısı sorunuyla ilk karşılaşıldığında ilk yapılması gerekli olan şey düzgün bir fırça ile diş ve diş etinin temizlenmesidir.

Şiddetli Diş Ağrısı İçin Ne Yapmalıyız? Sorusu Üzerine

Şiddetli diş ağrısı için ne yapmalıyız soruna dair pek çok yanıt bulunmaktadır. Öncelikli olarak çürüğe sıkışmış artıkların temizlenmesinden sonra; diş ipi yardımıyla dişlerin temizlenmesi ağrınıza iyi gelecektir. Dişleri fırçalarken hafif bir şekilde fırçalamak diş ağrısına oldukça iyi gelmektedir. Evde diş ağrısına anında çözüm bulabilmek için yarım çay bardağı ölçüsünde suya 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tuzlu suyla gargara yapmaya başlayın bu seçenek de diş ağrınızın hafiflemesinde yardımcı olacaktır. Zira bu uygulama sayesinde diş ve diş etindeki ağrının oluşmasına neden olan mikropların yok edilmesi sağlanmaktadır.

Şiddetli Diş Ağrısı İçin Ne Yapmalıyız? Alternatif Yanıtlar

Şiddetli diş ağrısı için ne yapmalıyız sorusuna çok sayıda alternatif yanıt verilebilmektedir. Bu alternatif yanıtlardan birisi de; karanfil çiğnemektir. Bunun yanı sıra sirkeli su ile gargara yapmak da iyi bir alternatif seçenek olarak karşımız çıkmaktadır. Ayrıca sarımsak kullanarak da ağrınızın azalmasını sağlayabilirsiniz. Sarımsağı tuzla ezdikten sonra bir damla kadar su ile ıslatarak dişiniz üzerine sürdüğünüzde ağrıda bir azalma olacaktır. Bütün bu bilgiler ışığında evde ağrınızı azalttıktan sonra mutlaka diş hekiminize gitmenizde fayda vardır. Zira diş ağrısı hafife alınacak bir sorun değildir.
Dr. Ani TUNÇ

Dr. Ani TUNÇ

Dişhekimi

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine 1998 yılında başlayarak 2004 yılında mezun oldu.
Profile Git
WhatsApp
Randevunu Planla
Confident